מתכון קישים אישיים במילוי חצילים | השף הלבן

קישים אישיים במילוי חצילים

מתכון מושקע ושווה

מאת: אהרוני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קישים אישיים במילוי חצילים
המרכיבים ל10 מנות:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
למלית תחתית הבצק:
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 3-4 כפות סוכר דמררה
  • מעט יין אדום מתוק
למלית החצילים:
  • 2 חצילים בינוניים קלויים
  • 1 חציל גדול או 2 בינוניים חתוכים לפרוסות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 100-150 גרם גבינת פטה או פרומעז חתוכים לקוביות
  • כ-10 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
  • 01.

     אופן הכנת הבצק: מניחים במעבד מזון בלהב פלסטיק את הקמח עם החמאה ומעבדים מס' דקות, ואז מוסיפים את הביצה וכף עד 2 כפות של מים קרים.

  • 02.

    מעבדים עוד כדקה שתיים, מוציאים ממעבד המזון, לשים ביד פעם פעמיים עד לגיבוש הבצק, ואז עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה שעתיים. בצק זה נועד להשתמש בו כשהוא קר ואז הוא פריך רך וטוב.

  • 03.

    אופן הכנת מלית תחתית הבצק: פורסים את הבצלים לפרוסות בינוניות. לטגן קלות בשמן זית עד שמזהיב.

  • 04.

    מוסיפים את סוכר הדמררה, ממשיכים לטגן עד לקבלת קראמל עדין. מוסיפים מעט יין אדום מתוק, להמשיך לבשל עד לקבלת ריבה קראמלית.

  • 05.

     הכנת מלית החצילים: מרוקנים את תוכן החצילים וקוצצים גס. מוסיפים את מיץ הלימון, השום, המלח ושמן זית בשפע. מערבבים היטב. מטגנים כ-8-10 פרוסות חצילים בשמן זית וחותכים לקוביות.

  • 06.

     מוסיפים לתערובת החצילים הקלויים. מוסיפים גבינת פטה או פרומעז חתוך לקוביות, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומכינים בלילה מהביצים והשמנת המתוקה.

  • 07.

     מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת לתערובת החצילים ממש לפני ההעברה לתבנית הקישים.

  • 08.

    מרפדים תבנית שקעים בבצק, לדקור בעזרת מזלג ולהניח בתחתית כל קערית בצק מעט מן הבצל המקורמל. מעל הבצל המקורמל לשים ממלית החצילים. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות או עד שמשחים קלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(270)