עוגת ביסקוויטים פירמידה

זו עוגה כל כך מוכרת ואהובה בארצנו ולא בכדי. אמנם היא פשוטה מאוד להכנה אך טעמה נפלא בהחלט. בזכות הביסקוויטים שבעוגה המסייעים לשנות את צורתה ביציבות אנו יכולים להכין עוגת ביסקוויטים בצורת פירמידה מושלמת. בטוח שכזו עוגת ביסקוויטים עדיין לא ראיתם. כך תכינו את העוגה המגניבה הזו:

ראשית נכין את קרם הווניל: במיקסר מקציפים יחד מכל שמנת מתוקה, שלושת רבעי כוס חלב, חבילת אינסטנט פודינג וארבע כפות סוכר. בתום ההקצפה מוסיפים גבינה לבנה וממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. 

כעת, על משטח עבודה מניחים רצועת נייר אלומיניום ארוכה בערך בגודל של תבנית תנור. טובלים קלות שמונה־ עשרה ביסקוויטים בחלב, היזהרו שלא יתרככו מדי. במרכז נייר האלומיניום מסדרים שלושה טורים של שישה ביסקוויטים כאשר הם מונחים לרוחב. מורחים חצי מכמות קרם הוניל על הביסקוויטים ומיישרים באמצעות כף.

כעת מניחים מעל לקרם עוד שלושה טורים של שישה ביסקוויטים טבולים בחלב. מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב ואת שני הטורים בצדדים מסדרים לאורך. מניחים מעל לטור האמצעי בלבד את שארית קרם הווניל.

מכניסים את הידיים אל מתחת לנייר האלומיניום בצדדים ומרימים כך ששורות הביסקוויטים משני הצדדים יפגשו למעלה. כעת יש לכם פירמידה. את נייר האלומיניום מצמידים ומעבירים את העוגה למקפיא למשך שעה.

להכנת הציפוי מחממים במיקרוגל חצי מכל שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מריר, חצי כפית אבקת נס קפה וכף דבש. פותחים את נייר האלומיניום שעל העוגה ומזלפים בהדרגה את הרוטב מעל. מעבירים למקרר למשך ארבע שעות. מוציאים את העוגה אל צלחת הגשה ומסירים בזהירות את נייר האלומיניום. פורסים למשולשים ומגישים. 


עוגיות אותיות ממולאות שוקולד

מי ידע שעוגיות יכולות להיות גם אביזר ללמידה. זו בהחלט דרך נפלאה לעודד את הילדים הקטנים לקרוא באמצעות הטעם המשובח של עוגיות הסנדוויץ' הללו בצורת אותיות. כך מכינים אותן:

מחממים תנור מראש לחום נמוך־בינוני בתוכנית טורבו. מפשירים חבילת בצק פריך מתוק על פי הוראות היצרן שעל האריזה. פורסים את הבצק על משטח עבודה ובאמצעות חותכני עוגיות בצורת אותיות קורצים צורות. יש לקרוץ כל אות פעמיים כדי שאפשר יהיה להכין את הסנדוויץ'. 

את העוגיות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כעשר דקות עד שהעוגיות הופכות זהובות. מוציאים בסיום האפייה את העוגיות מהתנור ומצננים. באמצעות סכין מורחים על עוגייה אחת שכבה דקה של ממרח השוקולד האהוב עליכם. לוקחים את החצי השני של הסנדוויץ ומחברים בין שני הצדדים בלחיצה קלה. את העוגיות מקשטים עם מעט אבקת סוכר. 


מיני פנקייקים

מדובר בטרנד שמאוד מצליח בעולם ולכן אין סיבה שלא ננסה זאת גם אצלנו. מדובר במיני פנקייקים שאפשר בקלות להשתמש בהם כתחליף מטריף לדגני בוקר. בנוסף, אי אפשר להכחיש שהם מתוקים מאוד למראה. כך מכינים מיני פנקייקים עם טעם גדול: 


בקערה טורפים ביצה אחת. מוסיפים מעט מלח, שתי כפות סוכר, חצי כוס יוגורט, חצי כוס חלב ושקית סוכר וניל (ניתן להשתמש גם בחצי כפית קינמון או גרידת קליפת תפוז במקום). טורפים היטב את כל המרכיבים. מנפים לתוך התערובת כוס קמח תופח וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילת פנקייקים אחידה. 


את הבלילה מעבירים לבקבוק לחיץ. מחממים מחבת ומשמנים מעט. מזלפים מעט נקודות קטנות של בלילה. כשמתחילות להופיע בועות קטנות על הפנקייקים ניתן להפוך אותן לצד השני. לאחר כחצי דקה, כששני הצדדים הופכים לזהובים ניתן להוציא מהמחבת לצלחת. 


את המיני פנקייקים ניתן לאכול בקערה עם חלב ממש כמו דגני בוקר. אם אתם רוצים לשדרג את החוויה עוד יותר מומלץ לאכול עם חלב וניל במקום חלב רגיל.