עוגת שיש קצפת שוקולד

עוגת שיש בחושה שמכינים מקצפת שוקולד, רכה ונימוחה שלא מפסיקים ליישר.

מאת: קרן אגם

דרג:
עוגת שיש קצפת שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית קוגלהוף/ תבנית עגולה 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גר׳ שוקולד מריר
  • כף קקאו
  • 2 מיכלים ( 500 מ״ל) שמנת לקצפת בטעם שוקולד של השף הלבן
  • 4 ביצים גודל L
  • כוס ( 200 גר' ) סוכר לבן
  • 2+1/4 (315 גר׳) כוסות קמח תופח
  • לעיטור: מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה ומקמחים קלות. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה 2 מיכלי קצפת בטעם שוקולד כשלוש דק׳ עד לקבלת קצפת יציבה. מנמיכים מהירות לבינונית ומוסיפים את הביצים אחת בכל פעם. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים ממש מעט לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 3/4 מתערובת הבלילה לתבנית ומיישרים. בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד מריר. מוציאים, מהמיקרוגל, מוסיפים אבקת קקאו, מערבבים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד ל 1/4 כמות הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית מעל התערובת הבהירה, ומערבבים בעזרת סכין לתנועות ״שיש״. אופים כ 45-50 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. בתיאבון :-)

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד שבועות מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של שבועות.
דרג: