מתכונים עם טופו

עולם הטופו סובב על מוטיבצית הצריכה של תחליף צמחי לבשר. טופו הוא רכיב קולינרי שפגשנו אותו בעיקר בעולמות האוכל היפני ומשמש גם כתחליף בשר וגם כרכיב בפני עצמו קצת פחות מחמישית מהאוכלוסייה הבוגרת צורכת טופו בתדירות כלשהי. ברוב המכריע של המקרים, טופו נצרך במקביל וכתוספת לצריכת מוצרי בקר, עוף דגים ומוצרי חלב מחלב פרה. השימושים העיקריים של טופו הינם להכנת מוקפצים וכתוספת לסלט. הטופו מתחלף לרוב מוצרי בקר ועוף. בנוסף לתפישת בריאות טובה, לטופו יתרון בנייטרליות הטעם, ובספיגת טעמי תבשילים רטבים.