קוביות סלק צלויות עם לבנה ובצל ירוק

מנה מרשימה לאירוח, דיאטטית וטעימה בטירוף, במעט מאוד עבודה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יעל גרטי

דרג:
קוביות סלק צלויות עם לבנה ובצל ירוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מלח גס
  • 1 שקית (800 גרם) סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 קופסה גדולה (500 גרם) לבנה "פיראוס" 5%
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטוף ופרוס דק
  • לזילוף: מעט שמן זית

אופן הכנה:

זו לא טעות: אין מלח בתיבול הסלק, פשוט משום שאין צורך. הסלק מתקבל בצלייה זו מרוכז בטעמו ופשוט מדהים.

1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. מעל ניירות האפייה שמים שכבת מלח גס בגובה 0.3-0.4 ס"מ.
2. שוטפים היטב את הסלקים ושמים על גבי המלח הגס. כשהתנור חם, מכניסים ואופים במשך שעה או עד שניתן לנעוץ סכין חד לעומק הסלקים. מוציאים ומצננים עד שניתן לקלוף את הסלקים, כחצי שעה.
3. בשלב זה מומלץ לעטות כפפות חד פעמיות על הידיים: מרחיקים את הסלקים מהמלח, קולפים וחותכים לקוביות קטנות (נפטרים מניירות האפייה ומהמלח).
4. מורחים את הלבנה בשכבה אחידה על צלחת הגשה גדולה (קוטר 30 ס"מ לערך) או בגודל 30X 30 ס"מ לערך.
5. מפזרים קוביות סלק מעל הלבנה (לא מערבבים!).
6. מפזרים פרוסות דקות של בצל ירוק מעל הסלק. מלזפים מעט שמן זית ומגישים מייד.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.

דרג: