עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון מיוחד לחולי ציליאק ולדיאטה נטולת סוכר וגלוטן

מאת: עינת ויג

דרג:
עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית
  • 3 קופסאות גבינה לבנה 5%
  • פודינג וניל ללא סוכר
  • כוס כמוסוכר או ממתיק סטיביה בכמות השווה לכוס
  • שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • לבצק
  • 1 חמאה
  • 1 כוס קמח תמי ללא גלוטן
  • חצי כוס כמוסוכר או ממתיק אחר

אופן הכנה:

אופן הכנה:  1. מערבבים את החומרים לבצק.
2. משטחים על תבנית עגולה שלושת רבעי כמות ומה שנותר מניחים בתבנית אחרת.
3. את התבנית השנייה אופים למשך 20 דקות, עד שהבצק משחים, וגורסים לפרורים. 
4. בקערה מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר. מוסיפים את החלמונים ושאר המרכיבים ומשאירים חצי קופסה שמנת חמוצה למרוח מעל העוגה אחרי האפיה כדי שהפירורים ידבקו.
5. שופכים את התערובת מעל לתחתית העגולה האפויה. אופים עוד כחצי שעה עד שמשחים מעט ולא נוזלי.
6. מחכים שיתקרר.
7. מורחים את שארית השמנת חמוצה ומעליה מפוררים את הפירורים שאפינו בתבנית השנייה..  
אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.
דרג: