סלט ירוק-כתום

סלט מרענן וטעים במיוחד.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליטל ארזי \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
סלט ירוק-כתום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חופני רשאד
  • 2 חופני ארוגולה
  • 1/2 כוס עלי זעתר
  • 1/2 כוס עלי נענע קרועים ביד
  • 1 כוס קוביות דלעת + 80 גרם דלעת
  • 2 כפות שמן זית
  • 40 גרם גבינת גבע פרמזן "תנובה"
  • לרוטב:
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כף פרג שלם
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית חריף אש "אוליביה"
  • מלח (לפי הטעם)

אופן הכנה:

קלוריות: 375 למנה | נקודות שומרי משקל: 6 למנה
א. להכנת הרוטב: לערבב את כל החומרים יחדיו בעזרת מטרפה ולשמור בצד.
ב. להכנת קוביות דלעת: לערבב את הקוביות דלעת עם 2 כפות שמן, מלח+ פלפל ולהקפיץ על מחבת חמה עד שהקוביות רכות ומקבלות חריכה קלה.
ג. בעזרת מנדולינה או קולפן ליצור רצועות דקות מכמות הדלעת הנוספת.
ד. בעזרת קולפן, ליצור קילופי פרמז'ן.
ה. לערבב את כל העלים הירוקים עם הרוטב ולהניח על צלחת הגשה, מעל לפזר את הקוביות דלעת, הרצועות, וגילופי הפרמז'ן.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.
דרג: