מרק עגבניות עם נגיעות שמנת

אין כמו לפתוח ארוחה חורפית עם מרק מחמם וטעים. ליטל ארזי משתפת אותנו במתכון למרק עגבניות שכל המשפחה תאהב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
מרק עגבניות עם נגיעות שמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 קילו עגבניות
  • 3 שיניי שום קלופות
  • 2 בצל
  • 3 פלפל אדום
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 עלי מרווה
  • 3 ענפי טימין
  • מלח גס
  • 1 ו1/2 כף דבש
  • 1 ו1/2 כוס מים רותחים
  • 150 מ"ל שמנת לבישול 10% תנובה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

אופן הכנה:


1. חותכים את העגבניות, הבצל והפלפלים לרבעים ומוציאים את הליבה מהעגבניות והפלפלים.
2. בקערה עמוקה מערבבים את העגבניות, הפלפלים, השום והבצל עם שמן הזית, מעט מלח גס, המרווה והטימין. מחלקים בין שני מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה.
3. אופים בחום של 225 מעלות כ-60 דקות או עד הזהבה של הירקות. מצננים.
4. מעבירים את תכולת המגשים לקערה/סיר עמוק, מוסיפים את הדבש, המים, השמנת, המלח והפלפל.
5. טוחנים היטב בבלנדר ידני, עד הגעה למרקם חלק, בעזרת מסננת דקה יש לסנן את המרק.
• יש לבדוק את רמת הסמיכות של המרק, ולהוסיף מים/ שמנת בהתאם
(ניתן להחליף את כמות השמנת במים)
• הצעת הגשה- מזרזפים שמן-זית ,מפזרים גרעיני דלעת קלויים ומגישים עם לחם שיפון.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.
דרג: