לזניה לילדים

אחת המנות הפופולריות והטעימות במטבח האיטלקי, בגרסה מתאימה וחביבה על ילדים, לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לזניה לילדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 5 כפות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג’
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 18 עלי לזניה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. שופכים לקערה את רסק העגבניות, האורגנו, ורבע כוס שמנת מתוקה. מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה אחרת שמים את הקמח וחצי כוס שמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת הקמח את הקוטג', הביצים, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. על תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מפזרים 5 כפות מרוטב העגבניות. פורסים על התבנית את 6 מעלי הלזניה כך שכל הרוטב מכוסה. שופכים את תערובת הקוטג' ומורחים בצורה אחידה עם כף עץ.
6. פורסים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.
7. פורסים 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית השמנת המתוקה ומרטיבים את שכבת העלים העליונה. מפזרים את הגבינה המגוררת.
8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה – עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים.
אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.
דרג: