דג מאודה בסגנון סיני

דג הליבוט מאודה עם פטריות, כרוב ובצל ירוק, המוגש ברוטב סויה, מנה דלת קלוריות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג מאודה בסגנון סיני
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • דג הליבוט במשקל של כ-700 גרם, חתוך לארבע
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
  • 2 פטריות טריות חתוכות לפרוסות
  • רבע כרוב חתוך לרצועות
  • 2 פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי, חתוכות לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/8 כוס מים
  • שבבי פלפל חריף יבש
  • מעט כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

הכנה:
1. במתקן אידוי, סדרו חצי מכמות הבצל הירוק בתחתית.
2. פזרו מעל חצי מכמות הפטריות והכרוב.
3. הניחו מעל את חתיכות הדג וביזקו עליהם את הפלפל, הג'ינג'ר והשום הכתוש.
4. כסו בשארית הכרוב והפטריות.
5. צקו מעל את הסויה והמים.
6. הניחו את מתקן האידוי מעל סיר שטוח עם מים בגובה של 3 ס"מ וכסו במכסה.
7. הניחו לתבשיל במשך 15-20 דקות, או עד שהדג נחתך בקלות.
8. פזרו מעל התבשיל כוסברה קצוצה והגישו.
 

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד מתכונים דיאטטיים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של מתכונים דיאטטיים.
דרג: