שקשוקה סלמון מעושן וגבינה

אוהבים שקשוקה? קבלו רעיון לשקשוקה שונה מעט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
שקשוקה סלמון מעושן וגבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עגבניות בשלות
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/2 ס"מ של פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה אך מומלץ מאוד)
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילת סלמון מעושן (להשיג במרכולים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביויות
  • 1/2 לימון
  • סוכר
  • 1/3 כוס מיץ עגבניות
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • מלח
  • 200 גרם גבינת לבנה לאפיה
  • 4 ביצי משק כתומות (להשיג ברשתות השיווק)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מוציאים בעזרת סכין צר את שורש העגבניות וחותכים צורת איקס לא עמוק בבטן העגבניה.
2. מעבירים את העגבניות לקערה ויוצקים מעל מים רותחים, משרים כ-5 -8 דקות ומצננים.
3. קולפים בעדינות ובעזרת האצבעות את העגבניות וחותכים לקוביות.
4. מפרידים את הסלמון מהניילון וחותכים לרצועות.
5. מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.
6. מוסיפים את השום והסלמון ומערבבים כ-3 דקות.
7. מוסיפים את הפלפלים, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, מיץ העגבניות והעגבניות הטריות. מרתיחים מעל להבה בינונית ומערבבים 45 דקות 
8. מחממים במחבת קטן כפית שמן זית ומוסיפים למס' שניות את הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל העגבניות.
9. מוסיפים 3 קורט מלח ומפוררים מעל את גבינת הכנען.
10. מערבבים, פותחים 4 ביצים אל תוך התערובת ומכסים.
11. מבשלים 15 דקות על חום נמוך ומעטרים מעל בפטרוזיליה קצוצה.
12. מגישים חם.
אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ביצים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ביצים.
דרג: