שקשוקה ירוקה עם גבינת עזים

שקשוקה ירוקה על בסיס תרד, קישואים וביצים עם שדרוג של תלוליות גבינת עיזים למריחה, שמוסיפה קרמיות מענגת.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2-3

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1-2 כפות שמן זית
  • בצל גדול חצוי ופרוס
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 400 גרם תרד טרי (אפשר גם קפוא ומופשר)
  • 100 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
  • 4-5 ביצים
  • 80 גרם גבינת עזים פיראוס 5% למריחה

איך מכינים:

1. במחבת גדולה מחממים שמן על להבה גבוהה.

2. מטגנים את הבצל עד שהוא מקבל גוון שקוף.

3. מוסיפים פנימה את השום ומטגנים כדקה. 

4. מוסיפים את הקישואים החתוכים, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5-6 דקות.

5. מוסיפים תרד ומערבבים היטב עד שהוא נטמע בתערובת וכל הנוזלים מתאדים.

6. יוצקים פנימה שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל עוד כדקה.

7. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים ומוסיפים את הביצים. בעזרת כפית מפזרים מעל תלוליות של גבינת עזים ומכסים את המחבת.

8. ממשיכים לבשל את השקשוקה במשך 4-5 דקות, מכוסה, או עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ביצים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ביצים.
דרג: