פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה

ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות – פריטטה עשירה עם פלפלים קלויים, קישואים וגבינת פטה כבשים.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה
עד 20 דקות \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2-3

סוג תבנית / כלי: מחבת רחבה המתאימה גם לתנור

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 צנצנת פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות
  • 2 קישואים פרוסים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לביצים:
  • 3-4 ביצים טרופות
  • 50 מ"ל חלב
  • 100-150 גר' גבינת פטה כבשים פיראוס 5% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מחממים שמן זית במחבת רחבה (המתאימה גם לתנור) על להבה בינונית-גבוהה.

3. מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.

4. מוסיפים שום, פלפלים וקישואים ומטגנים במשך כ-4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט.

5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

6. טורפים יחד ביצים וחלב ויוצקים על גבי הירקות.

7. מוסיפים גבינה ופטרוזיליה מעל וממשיכים לטגן עוד כ-1-2 דקות על להבה בינונית.

8. מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שהפריטטה מתייצבת.

9. מגישים חם לצד סלט ירוק ולחם.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ביצים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ביצים.

דרג: