קוקילידה מסורתית

הבסיס לקוקילידה הוא עוגיות שוקולד צ'יפס בשילוב גלידה. ניתן לקנות בחנות עוגיות שוקולד צ'יפס טעימות, וניתן כמובן גם להכין אותן בבית. אם ברצונכם להכין את הגרסה הביתית, הנה מתכון נפלא להכנת הבסיס של הקוקילידה. להכנת עוגיות הבסיס נזדקק לחמאה מומסת, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ביצים, סוכר חום ולבן וכמובן שבבי שוקולד צ'יפס חום או לבן. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלה עיסה אחידה. מכסים את תבנית התנור בנייר אפייה ומכינים כדורים קטנים (אך לא קטנים מידי) מהעיסה. מסדרים בתבנית עם מרווחים משום שהכדורים נמסים בעת האפייה וכך נמנע הדבקות של עוגייה אחת לשנייה.

אופים את העוגיות כרבע שעה עד שהן חומות וקשיחות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר. חשוב שיתקררו לגמרי כדי שנוכל להוסיף את הגלידה ולהכין את הסנדוויץ. לאחר שהעוגיות התקררו, לוקחים עוגייה אחת, מניחים עליה כף גלידת וניל (או שוקולד) ומכסים בעוגייה נוספת. מגישים ואוכלים מיד כדי שהקוקילידה לא תימס. אם אתם רוצים להגיש את הקוקילידות מאוחר יותר, לדוגמה קינוח לארוחת יום הולדת לילדים, חשוב לשמור אותן בהקפאה כדי שלא יימסו. 

עוגייה משודרגת

לאחר שהבנו את המתכון הבסיסי לקוקילידה ביתית, נוכל לשנות ולשדרג את המעדן הקפוא הזה לפי רצוננו. נוכל להוסיף לעוגיות עדשי שוקולד צבעוניים לקישוט עבור הילדים, נוכל להוסיף חמוציות או צימוקים למי שמעדיף, ניתן להחליף את שבבי השוקולד צ'יפס בשוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות, ואפשר גם להוסיף לתערובת פקאנים או שקדים קצוצים ובכך להפוך את העוגייה לבריאה יותר. 

אם ברצונכם להכין עוגייה בריאה תוכלו להכין תערובת של גרנולה ביתית. להכנת הגרנולה נערבב חמאה, סוכר, ביצים, אבקת סודה לשתייה, קינמון, שיבולת שועל, אגוזים קצוצים ושוקולד לבן קצוץ בסכין. לאחר הכנת העיסה נכין שוב כדורים קטנים ונסדר בתבנית (חשוב לשמור על מרווחים אפילו גדולים יותר מכיוון שהעוגייה הזו מתרחבת באפייה מאוד!). לא לשכוח לתת לעוגיות להתקרר היטב טרם אתם מרכיבים את הקוקילידה.

חשיבותה של הגלידה בקוקילידה

בין שתי העוגיות שוכנת לה הגלידה הקפואה שהופכת את הקינוח הזה לאטרקטיבי ביותר בימים החמים. גם את הגלידה ניתן לשדרג ולהשתמש בגלידה לפי טעמכם האהוב ולאו דווקא הווניל המסורתי. מי אמר שלא ניתן להשתמש בגלידת שוקולד, או בננה או אפילו גלידת פיסטוק. הכל לפי הטעם האישי וההעדפה שלכם. 

למשקיעים שביניכם תוכלו אף להכין את גלידת הווניל בעצמכם, וכך להגיש קוקילידה ביתית מעשה ידיכם להתפאר. לפניכם מתכון לגלידה ביתית: מחממים בסיר חלב, סוכר ומעט מלח. לוקחים מקל וניל וחוצים אותו, את הגרעינים שבתוכו מוסיפים לסיר וגם את המקל החצוי. מערבבים בקערה חלמונים ומוסיפים להם מעט מן החלב החם (כדי שלא יתבשלו כאשר נוסיפם לסיר). לאחר שהחלמונים התחממו מעט, נוסיף אותם לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה, ואז מסננים אותה ומוסיפים אליה שמנת מתוקה. מקררים את התערובת במקרר ולאחר שהיא קרה מקפיאים אותה.

זמן ההכנה של הגלידה אינו ארוך, אך מכיוון שהיא דורשת קירור של מספר שעות ולאחר מכן הקפאה של עוד מספר שעות, מומלץ להכין אותה יום מראש ורק אז להכין ממנה את הקוקילידות.

כמובן שניתן להכין גם גלידת שוקולד ע"י הקצפת שמנת מתוקה, אליה מוסיפים חלב מרוכז ואבקת קקאו ומקפיאים לכמה שעות (מכיוון שאין במתכון זה בישול, אין צורך לקרר לפני ההקפאה).

אם יש עוגיות ויש גם גלידה, בין אם הן קנויות ובין אם הן עשויות מעשה ידיכם, הרכבת הקוקילידה עצמה היא עניין פשוט וקל. אפשר להכין אותן יחד עם הילדים וליהנות מאחר צוהריים של כיף שבסופו תזכו גם לפינוק מתוק וקר.