קדרת בקר וסלק - כשר לפסח | השף הלבן

קדרת בקר וסלק

תבשיל בשר צבעוני וחגיגי, שאפשר להכין מראש. השימוש בבצל קצוץ קפוא ובסלק קפוא חוסך זמן ועבודה, והופך את ההכנה לקלה ופשוטה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קדרת בקר וסלק
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר ראש חתוך לנתחים של 4-3 ס"מ "אדום אדום"
  • 400 גרם בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 6 כפות חומץ
  • 400 גרם סלק מוקפא "סנפרוסט"
  • 2 גזרים גדולים
  • 3 שיני שום גדולות כתושות
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • תבלינים: בהרט לבישול / לקובה (תערובת תבלינים מוכנה), פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את חתיכות הבשר, ומטגנים אותן תוך ערבוב במשך 5-4 דקות, עד שהן משנות את צבען. מוסיפים את הבצל ומערבבים. יוצקים על הבשר כוס מים, מוסיפים 4 כפות חומץ וכפית מחוקה של פלפל שחור, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה וחצי. מערבבים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מפשירים את הסלקים (אפשר מראש ואפשר במיקרוגל בעוצמה בינונית במשך 10-8 דקות). חוצים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 8-7 מ"מ. קולפים את הגזרים, חותכים אותם לרבעים לאורכם וקוצצים לקוביות. מוסיפים את הסלקים ואת הגזרים לסיר יחד עם השום, הסוכר ושארית החומץ. מתבלים ב־2-1 כפות בהרט (הכמות המדויקת תלויה בתערובת הספציפית בה משתמשים), ב־½ כפית פלפל אנגלי טחון ובמעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה וחצי נוספות או עד שהבשר רך מאוד. טועמים ומתקנים את התיבול. אם מכינים את התבשיל מראש (אפשר גם יום קודם), מכסים ומעבירים למקרר. מחממים מחדש לפני ההגשה.טיפ: בשר ראש הוא נתח לא יקר (משום שהוא מגיע בחתיכות קטנות ודורש ניקוי של חלקים לא אכילים - הקצב יעשה זאת עבורכם), שבישול ממושך ברוטב מחולל בו פלאים, משביח אותו מאוד ומעניק לו מרקם רך ונימוח.  

    טיימר מופעל
    00:08:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)