קדרת אורזו בציפוי ירקות צבעוני
האורזו הוא סוג פסטה שנראית כגרגרי אורז (אל תבלבלו אותם עם הפתיתים האפויים הישראליים, המכונים "אורז בן גוריון"). כאן הם אפויים ברוטב גבינה מתחת למעטה צבעוני
- 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 כוס (100 גרם) אורזו (פסטה בצורת אורז, לא פתיתים אפויים)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- קורט נדיב של פתיתי צ'ילי מיובש
- 1 כף שמן זית + שמן נוסף להברשת הירקות
- 2 כוסות מרק צח רותח מתובל היטב או ציר ירקות
- 2-1 קישואים בינוניים
- 4-3 עגבניות קטנות (בקוטר הקישואים)
- 2 כפות עלי ריחן
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית מרובעת 25x25 ס"מ שמתאימה להגשה. מערבבים יחד בקערה 25 גרם פתיתי פרמזן, אורזו, בצל, שום, אורגנו, צ'ילי וכף שמן זית. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים אותה בשכבה אחידה. יוצקים על התערובת 1 כוס מרק צח.
-
02.
פורסים את הקישואים ואת העגבניות לפרוסות בעובי 5 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על תערובת האורזו - פרוסת קישוא ופרוסת עגבנייה לסירוגין - כשהן חופפות מעט זו את זו. יוצקים את המרק הנותר על הירקות. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות, עד שהאורזו סופג את הנוזלים ומתרכך.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את התבנית מהתנור. מעלים את רשת התנור מדף אחד למעלה ומדליקים את הגריל של התנור. מברישים את פרוסות הקישואים והעגבניות במעט שמן זית וזורים עליהן את פתיתי הפרמזן הנותרים. מחזירים את התבנית לתנור וקולים תחת הגריל החם עד שהציפוי מבעבע ומתחיל להשחים. מוציאים מהתנור, משהים 15 דקות, זורים ריחן קצוץ ומגישים.
טיימר מופעל