פשטידת תפוחי אדמה וגבינת חמד | השף הלבן

פשטידת תפוחי אדמה וגבינת חמד

פשטידה מענגת במיוחד, אל תפספסו!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פשטידת תפוחי אדמה וגבינת חמד
המרכיבים ל12:
  • 100 גרם קמח לבן (1/2 כוס ועוד 3 כפות)
  • 180 גרם (כ-3/4 חבילה) גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1.150 ק"ג (משקל ברוטו, 6 יחידות בינוניות) תפוחי אדמה לבנים, טריים מאוד
  • 5 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: 35X25 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    איך בוחרים תפוחי אדמה טריים מאוד וטובים? הקפידו שלא יהיו בהם כתמים ירוקים או ניצנים בכל גודל או צבע שהוא – ושלא יהיו בהם שקעים חומים.למתכון זה נדרשת מעבד מזון עם דיסקית פריסה דקה – או מנדולינה. אם אין לכם אחד מהם, אפשר לגרר את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה דקה. חשוב לסנן את תפוחי האדמה עם תום הפריסה (או גירור), להגרת נוזלים עודפים.חשוב לטרוף היטב את תערובת הביצים והקמח עד שלא יוותרו גושים, בעזרת מטרף ידני.חשוב מאוד להדק את התערובת מטה כדי שתערובת הביצים תכסה גם את השכבה העליונה של תפוחי האדמה, כדי שייאפו היטב ויתרככו.לגרסה מופחתת שומן אפשר להשתמש בגבינת חמד 5% שומן.אין זו טעות: תפוחי האדמה אינם עוברים בישול מקדים.

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 35X25 ס"מ במעט שמן זית.

  • 03.

    קולפים תפוחי אדמה, שוטפים, חוצים אותם לאורכם ופורסים דק מאוד בעזרת מעבד מזון עם דיסקית פריסה דקה. שמים במסננת, להגרת נוזלים, כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בקערה גדולה טורפים ביצים עם שמן זית, מלח ופלפל עד להשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים קמח וטורפים במטרף ידני עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה, ללא גושים.

  • 06.

    מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה ומערבבים בידיים נקיות או במרית עד לפיזור אחיד.

  • 07.

    מוסיפים קוביות גבינת חמד ומערבבים לפיזור אחיד.

  • 08.

    מעבירים לתבנית המשומנת, משטחים ומהדקים מטה (מומלץ דווקא להסתיר את קוביות הגבינה, כדי שלא יישרפו). מנקים את השוליים בעזרת מגבת נייר.

  • 09.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים 45-57 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:57:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)