פשטידת תפוחי אדמה בשמנת גבינות וצנוברים
פשטידה מוקרמת מצויינת להגשה בחג השבועות או בארוחת ערב משפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
- 50 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום כתושות
- 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
- 100 גרם פטה כבשים – פיראוס, מגוררת
- 1 גביע גבינת תנובה 5% או 9%
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס עירית קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- 50 גרם צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
-
04.
יוצקים לתבנית אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים עם סלט ירוק ליד ויוגורט צונן.
הכנת? כאן מדרגים