מתכון פשטידת תפוחי אדמה בשמנת גבינות וצנוברים | השף הלבן

פשטידת תפוחי אדמה בשמנת גבינות וצנוברים

פשטידה מוקרמת מצויינת להגשה בחג השבועות או בארוחת ערב משפחתית

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פשטידת תפוחי אדמה  בשמנת גבינות וצנוברים
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 100 גרם פטה כבשים – פיראוס, מגוררת
  • 1 גביע גבינת תנובה 5% או 9%
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס עירית קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).

  • 02.

     קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה.

  • 03.

     ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

  • 04.

    יוצקים לתבנית אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים עם סלט ירוק ליד ויוגורט צונן.

הכנת? כאן מדרגים
(360)