מתכון פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות | השף הלבן

פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות

פשטידה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פשטידת תפוחי אדמה, בצלים וגבינות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית פיירקס:
  • 10 תפוחי אדמה גדולים
  • 10 בצלים לבנים גדולים
  • 3 זרים של בצל ירוק
  • חצי חבילת עירית
  • 6 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 1/2 חב' גבינה בולגרית פיראוס 16%
  • 1/2 חב' גבינת פטה פיראוס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות שום גבישי
  • מעט חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ומגררים במעבד מזון. קולפים את הבצלים ומגררים גם אותם, מעבירים לקערה גדולה.

  • 03.

    קוצצים את הבצל הירוק והעירית דק דק, ומוסיפים לקערה.

  • 04.

    טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח. שוב מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ככל האפשר.

  • 05.

    מגררים את הגבינות אל תוך התערובת, מתבלים במלח, פלפל שחור ושום גבישי.

  • 06.

    משמנים תבנית פיירקס בעזרת החמאה ויוצקים את התערובת אל התבנית.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות עד שמשחים או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מניחים לפשטידה לעמוד כ-10 דקות מחוץ לתנור לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(487)