מתכון פשטידת גבינה ובצל סגול | השף הלבן

פשטידת גבינה ובצל סגול

פשטידה יפהפייה ונהדרת ממצרכים פשוטים: גבינה לבנה, בצלים סגולים, קרקרים טחונים ופרמז'ן. שילובי הצבעים, המרקמים והטעמים הופכים אותה לפשטידה ייצוגית

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
בינוני רמת מיומנות
פשטידת גבינה ובצל סגול
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל10 מנות / תבנית פשטידה בקוטר 24 ס"מ:
  • 3 בצלים סגולים גדולים (או 4 בינוניים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 125 גרם גבינת פרמז'ן "קולקשן"
  • 120 גרם קרקרים בטעם בצל (או קרקרים מלוחים פשוטים)
  • 75 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 9% שומן
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות סולת
  • ½ כפית שום גבישי
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות דחוסות ריחן טרי קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). קולפים את הבצלים, וחוצים אותם לרוחבם. מניחים את החצאים בתבנית בינונית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. יוצקים עליהם את שמן הזית ומשמנים אותם היטב מכל עבריהם. צולים בתנור החם במשך 30 דקות, עד שפני הבצלים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים 10-5 דקות, עד שמסיימים להכין את המלית. מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    בזמן הצלייה מכינים את הבסיס לפשטידה. מרפדים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 25-24 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את הדפנות, ומהדקים אליהן רצועות של נייר אפייה. מרסקים את הפרמז'ן לפירורים עדינים במעבד המזון. מוציאים לקערית שלושה־רבעים מכמות פירורי הפרמז'ן.

  • 04.

    מוסיפים את הקרקרים לשארית הגבינה שבמעבד המזון, ומרסקים גם אותם לפירורים עדינים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים עד שהוא נספגת בפירורים באופן אחיד. מורידים לקערית רבע כוס מפירורי קרקר, מוסיפים להם 2 כפות מפירורי הפרמז'ן, מערבבים ושומרים לזרייה בסוף. מפזרים את יתרת תערובת הפירורים בתבנית, ומהדקים אותה לתחתית התבנית - מקפידים שתגיע עד לדפנות ותעלה עליהן קצת.

  • 05.

    מכינים את המלית. בקערה גדולה טורפים יחד גבינה, ביצים, סולת, פירורי פרמז'ן, שום גבישי, פלפל שחור, מלח לפי הטעם וריחן קצוץ. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים. מרימים את חצאי הבצלים בזהירות במרית או בכף, ומסדרים אותם בתוך מלית הגבינה - אחד במרכז והשאר במעגל מסביב. זורים את תערובת פירורי הקרקר והפרמז'ן בין חצאי הבצלים ועליהם. מטפטפים את השמן שנותר בתבנית הבצלים על חצאי הבצלים. אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות, עד שמלית הגבינה מתייצבת והפירורים הזרויים מקבלים גוון זהוב יפה. מצננים מעט. מגישים חמים או פושר.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(190)