מתכון פשטידת ברוקולי | השף הלבן

פשטידת ברוקולי

מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד

מאת: לימור מזרחי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פשטידת ברוקולי
המרכיבים ל6 - 12 סועדים:
  • חב' ברוקולי סנפרוסט (אפשר גם לקט נורמנדי)
  • 7-8 ביצים
  • חב' שמנת לבישול השף הלבן
  • עד כ - 150 ג' גבינת חמד או בולגרית
  • כוס קמח רגיל
  • חב' אבקת אפיה
  • כף מרק עוף פרווה(אם הבינה מלוחה מאוד אז פחות)
  • חמאה או מרגרינה מחמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מביאים את הירק לרתיחה ומיד מסננים

  • 02.

    בינתיים מערבבים את כל החומרים ביחד, ומשמנים את התבנית בחמאה

  • 03.

    את הגבינה להמוסיפים וסיף לבלילה המוכנה כקוביות קטנות.

  • 04.

    כאשר הירק מבושל, מסננים ומפזרים בתבנית המשומנת ומעל שופכים את כל הבלילה ומכניסים לתוך תנור שחוממם מראש על 200 מ'

  • 05.

    לאחר כ -5 ד' מנמיכים את החום ל- 160 מ' ,האפיה עורכת כ - 30 ד'. המלצה אפשר להוסיף כל סוג של גבינה צהובה לקראת סוף האפיה.

הכנת? כאן מדרגים
(224)