המליכו את עוגתכם עם כתר של כדורי שוקולד

אם יש לכם מתכון מעולה לעוגת שוקולד פשוטה, תוכלו להפוך אותה לעוגה מדהימה עם מינימום מאמץ וחומרי גלם הקיימים בכל בית. להכנת העוגה תזדקקו לקמח, סוכר, סוכר וניל, שוקולית, אבקת אפייה, ביצים, מכל שמנת מתוקה ושמן. 

להכנת הציפוי תזדקקו לחבילת שוקולד מריר ומכל שמנת מתוקה.

לכתר של כדורי שוקולד תזדקקו לקקאו, מים חמים, חמאה, סוכר, שוקולד מריר, חמאה וביסקוויטים.

להכנת העוגה ערבבו את המצרכים היבשים בקערה אחת, ואת המצרכים הרטובים בקערה שנייה. כעת, אחדו בין שתי הקערות וערבבו היטב. שפכו את הבלילה לתבנית אפייה עגולה והכניסו לתנור על חום של 175 מעלות למשך ארבעים דקות.

להכנת הציפוי הניחו סיר קטן על הגז עם שמנת מתוקה וחבילת שוקולד מריר. המיסו את השוקולד עד שיהפך לתערובת חלקה ללא גושים ושפכו אותו על העוגה בעודה חמה. הניחו לעוגה להתקרר בצד.

להכנת כדורי השוקולד יש לרסק את הביסקוויטים, להמיס חמאה עם שוקולד מריר במיקרוגל, להמיס סוכר עם קקאו במים חמים ולאחד את הכל לקערת הביסקוויטים. ערבבו היטב את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה וצרו כדורי שוקולד בינוניים. את הכדורים תוכלו לקשט עם שבב קוקוס או סוכריות צבעוניות.

לאחר שהעוגה הצטננה מעט הניחו את כדורי השוקולד על הקוטר החיצוני של חלקה העליון של העוגה. כעת, יש לכם עוגת יום הולדת הנראית כאילו הניחו עליה כתר של כדורי שוקולד טעימים ומקושטים. את העוגה הכניסו למקרר לצינון לכמה שעות.


עוגה לבנה מפנקת במיוחד

אם אינכם חובבי עוגת שוקולד וברצונכם להכין עוגה לבנה מושקעת במיוחד, תוכלו לעשות זאת בקלות יתרה עם טוויסט מפתיע. כל שעליכם להכין הוא קמח, ביצים, סוכר, אבקת אפייה, אינסטנט פודינג, ביצים, שמן ומכל שמנת מתוקה. ערבבו את כל המצרכים יחד בקערה גדולה עד קבלת בלילה חלקה. הכניסו לתנור לחום של 180 מעלות לכ-40-35 דקות. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור הניחו לה להתקרר לחלוטין. 

לציפוי העוגה נזדקק למכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב. הקציפו את כל הרכיבים במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.

עוגות רבות מכילות גם פרי כדי להעשיר את טעמן, אחד השילובים הטעימים ביותר בעוגה לבנה עם קצפת הוא תות, אך מה אם אין לכם תות בבית או שזו לא העונה ובכל זאת אתם רוצים להרגיש את טעמו בעוגה? הפתרון פשוט, השתמשו בריבת תות. 

כדי לשדרג את העוגה ולהעניק לה את טעם התות הנפלא, נפרוס אותה במרכזה, נזלף על חלקה התחתון עיגול של קצפת שישמש כשוליים כדי שהריבה לא תשפך החוצה מן העוגה כאשר נניח את החלק העליון של העוגה על גבי הריבה. לאחר שזילפתם את הקצפת, מרחו את ריבת התות במרכז של העוגה. כעת, הניחו את חלקה העליון של העוגה על הריבה. צפו את העוגה בקצפת שנותרה לכם. בחלק העליון של העוגה תוכלו לזלף צורות שונות של הקצפת לשוות לה מראה עשיר ויוקרתי. תוך מספר דקות תופיע לפניכם עוגה לבנה יפהפייה עם טוויסט מפתיע במרכזה. 


עוגת גבינה שחיתותית לגמרי

זו עוגה נפלאה הממחישה עד כמה קל להכין עוגה בחושה מעולה שתתאים גם ליומולדת ממצרכים שלכולנו יש בבית ובתוך מספר דקות תעמוד לפניכם עוגה נהדרת ומשודרגת. להכנת עוגת הגבינה הכינו: ביצים, שמן, סוכר וניל, גבינה לבנה, קמח וסירופ מייפל. כעת הכניסו לקערת מיקסר ביצים, סוכר ושמן והקציפו יחד כמה דקות, לאחר מכן הוסיפו את הגבינה וסוכר הווניל ובסיום הוסיפו גם את הקמח. לאחר שתתקבל עיסה חלקה העבירו אותה לתבנית משומנת והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפו אותה במשל 40 דקות ומיד עם צאתה מהתנור זלפו עליה סירופ מייפל בנדיבות. המראה של המייפל הזהוב על גבי העוגה הוא יפהפה, אם תרצו לשדרגה תוכלו לקלות מעט שקדים מולבנים פרוסים ולפזרם על סירופ המייפל.