מתכון פרוסות תפוחי אדמה ורוזמרין מוקרמים בשמנת פרווה | השף הלבן

פרוסות תפוחי אדמה ורוזמרין מוקרמים בשמנת פרווה

מנת תוספת חלומית, טעימה וחביבה ביותר על גדולים וקטנים

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פרוסות תפוחי אדמה ורוזמרין מוקרמים בשמנת פרווה
המרכיבים ל6 מנות / תבניות אישיות:
  • 10 תפוחי אדמה קלופים
  • חבילת קצפת צמחית פרווה ללא סוכר לבישול
  • מלח
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ
  • פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ככל האפשר בסכין רחבה, מנדולינה או מעבד מזון.

  • 02.

    בסיר קטן שמים את השמנת והרוזמרין, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשלוש דקות.

  • 03.

    חותכים ניר אפיה בגודל התבניות האישיות או התבנית הגדולה ומניחים אותו על תחתית התבניות.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבות אחת על שניה צפוף ככל האפשר.

  • 05.

    יוצקים בזהירות את השמנת על תפוחי האדמה ובעזרת סכין מוודאים שהיא נכנסת עד למטה.

  • 06.

    אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מלמעלה למטה. מעבירים סכין מסביב לדפנות, את התבניות האישיות הופכים על צלחת הגשה, מסירים את הניר ומגישים. את המאפה הגדול חותכים לקוביות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(257)