מתכון פרוסות שייטל צרובות בג’בטה | השף הלבן

פרוסות שייטל צרובות בג’בטה

כריך ג'בטה עמוס נתחי סטייק בקר צלוי ועסיסי, איולי ועגבניות, מנה משביעה ומהירת הכנה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פרוסות שייטל צרובות בג’בטה
המרכיבים לכריך אחד:
  • 200 גרם שייטל "אדום אדום"
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל גרוס
  • 1 יחידה חצויה של ג’בטה
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפרוסות עבות
  • 2 כפות שמן זית
לתוספת:
  • טאפנד זיתים (מומלץ)
  • ממרח עגבניות יבשות
  • בצל אדום פרוס דק
  • נבטי צנונית או נבטי ברוקולי
לאיולי:
  • 3 כפות מיונז
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    מורחים את הבשר בשמן ומתבלים בפלפל גרוס. מכינים לפי דרגת ההכנה הרצויה:לדרגת הכנה רייר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד 2 דקות מכל צד. משהים למנוחה למשך 4 דקות. פורסים דק.לדרגת הכנה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות, משטחים מעט בעזרת היד, מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    להכנת האיולי: מערבבים את המרכיבים לכדי מרחק.

  • 04.

    קולים את הג’בטה על מחבת גריל ולצידה את פרוסות העגבניה, מוציאים מהמחבתומורחים באיולי (ניתן להוסיף כל אחת מהתוספות האחרות בהתאם להעדפה אישית).

  • 05.

    מניחים את העגבניות ומעליהן את הנבטים ונתחי הסטייק, מכסים בחלקה השני של הג’בטה.

הכנת? כאן מדרגים
(128)