פסטה ברוטב כתום דל שומן | השף הלבן

פסטה ברוטב כתום דל שומן

קרמית, עשירה בטעמים אבל דלת שומן. קבלו את הפטנט שלנו לפסטה מושלמת בלי ייסורי מצפון – תוספת של יוגורט עיזים במקום שמנת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה ברוטב כתום דל שומן
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
  • 1 כף חמאה + 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה החלק הלבן פרוסה דק או 1 בצל קלוף קצוץ
  • 800 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1-1.5 סמ"ר (כ-5-6 כוסות של קוביות דלעת)
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית גדושה עלי תימין
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתיה "פיראוס"
  • 500 גרם פסטה
  • להגשה: 1 כוס פטה עיזים 5% (או 16%) מפוררת
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים 1 כוס ממי הבישול.

  • 02.

    מחממים חמאה ושמן במחבת עמוקה ומאדים 2-3 דקות עד שקיפות. מוסיפים דלעת, שום, מרווה, תימין, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים 1 כוס מים ממי בישול הפסטה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים למחבת הדלעת את היוגורט, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כדקה על להבה נמוכה-בינונית בלי להגיע לרתיחה. מוסיפים פסטה מערבבים מבשלים כדקה. מפזרים פטה עיזים מפוררת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)