פסטה בקרם פרש ועגבניות מיובשות | השף הלבן

פסטה בקרם פרש ועגבניות מיובשות

כשיש קרם פרש, לא צריך לבשל את הרוטב לפסטה. מבשלים פסטה, מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים תערובת של קרם פרש וביצים, עגבניות מיובשות, ריחן ופרמזן ומערבבים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה בקרם פרש ועגבניות מיובשות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2-3:
  • ¾ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 200 גרם פסטה מסוג טליאטלה, פטוצ'יני או אטריות שטוחות אחרות
  • מלח
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית קצוצות לחתיכות קטנות
  • 1 כף משמן העגבניות
  • 12 עלי ריחן גדולים קצוצים + 3-2 עלים נוספים לעיטור
  • כ־¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את הפסטה בשני ליטרים של מים רותחים + כף מלח עד לדרגת אל־דנטה. בזמן שהפסטה מתבשלת, טורפים יחד בקערה קרם פרש, ביצים וחרדל. מסננים את הפסטה - שומרים כחצי כוס ממי הבישול - ומחזירים לסיר החם.

  • 02.

    מוסיפים לפסטה שבסיר את תערובת הקרם פרש, עגבניות קצוצות, שמן עגבניות, ריחן, פלפל ורוב כמות הפרמזן. מערבבים מעל להבה נמוכה במשך דקה־שתיים עד שהרוטב מסמיך - מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול במהלך הערבוב. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 03.

    מחלקים את הפסטה לצלחות, זורים למעלה ריחן קצוץ ובוזקים את הגבינה הנותרת. מגישים מיד בלוויית סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)