ניוקי אפוי עם גבינות ושום – מתכון למנה חורפית | השף הלבן

ניוקי אפוי עם גבינות ושום 

מנה חורפית מחממת ומנחמת: ניוקי אפוי ברוטב שמנת וגבינות שלא תאמינו כמה קל להכין.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ניוקי אפוי עם גבינות ושום 
המרכיבים ל2-3:
  • 1 חבילה ניוקי מוכן
  • 1 כף שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לתערובת הגבינות:
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 2-3 כפות פירורי לחם
גודל תבנית: תבנית פיירקס בינונית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    במחבת בינונית מטגנים שום בשמן זית עד להזהבה קלה.

  • 03.

    מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים במשך כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    חותכים את הפטה לקוביות ומוסיפים לתערובת השמנת.

  • 05.

    מוסיפים מחצית מכמות הקשקבל ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את רוטב השמנת והגבינות לתבנית הפיירקס ומערבבים היטב, עד שכל הניוקי מצופים בתערובת.

  • 07.

    מפזרים מעט פירורי לחם וגבינת קשקבל למעלה ואופים במשך כ-10-15 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(3)