טיאלה - קדרת ירקות ופסטה | השף הלבן

טיאלה – קדרת ירקות ופסטה

הטיאלה היא מאפה שכבות איטלקי, שמכיל ירקות ופסטה וכל מיני דברים טובים. מה שטוב בטיאלה הזו, שהיא מתאימה לכולם – לאוהבי הפסטה, לנמנעים מגלוטן וגם לטבעונים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
טיאלה - קדרת ירקות ופסטה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 250 גרם ספגטי - רגילים, מקמח מלא, נטולי גלוטן או מקלות אורז (אטריות או ספגטי מקמח אורז)
  • 300 גרם תפוחי אדמה (2 בינוניים) קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 כוסות שעועית לבנה קפואה "סנפרוסט"
  • 1 פלפל גדול קצוץ לקוביות קטנות (צהוב או כתום מוסיפים צבע, אבל אפשר גם אדום)
  • 2 בצלים בינוניים־קטנים קלופים, פרוסים דק ומופרדים לטבעות
  • 150 גרם זיתים מגולענים (קלמטה או תערובת של ירוקים וקלמטה)
לרוטב העגבניות:
  • 2 קופסאות (2x400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ טבעי
  • כחצי כוס מים (נצלו את המים להוצאת שאריות המיץ מקופסאות העגבניות המשומרות)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 10 עלי ריחן גדולים קצוצים
  • מלח ופלפל
  • ¼ כפית פתיתי צ'ילי מיובש
לציפוי:
  • ⅓ כוס פירורי לחם יבשים גסים (אפשר פנקו)
  • ⅓ כוס + ⅓ כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כפית אורגנו מיובש
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים יחד את כל מצרכי הרוטב, ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל – זכרו שהתיבול צריך להספיק גם לירקות.

  • 02.

    משמנים כלי חסין חום עמוק בקוטר 26-24 ס"מ (או כלי אחר שתכולתו דומה) ברבע מכמות השמן, ומורחים שליש מכמות הרוטב על תחתיתו. שוברים את הספגטי לחתיכות באורך 5 ס"מ בערך, ומפזרים חצי מהכמות על רוטב העגבניות. מפזרים חצי מכמות תפוחי האדמה, כל כמות השעועית, חצי מכמות הפלפל, חצי מכמות הבצל וחצי מכמות הזיתים. מטפטפים חצי מכמות השמן הנותרת. חוזרים על הנחת השכבות: שליש נוסף מהרוטב, יתרת הספגטי, תפוחי האדמה, הפלפל, הבצל והזיתים. יוצקים למעלה את רוטב העגבניות הנותר.

  • 03.

    מערבבים את פירורי הלחם עם ⅓ כוס פתיתי פרמזן ועם האורגנו וזורים על הירקות. מטפטפים למעלה את השמן הנותר. מכסים את הכלי במכסה הדוק או עוטפים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.  

  • 04.

    אופים במדף האמצעי של תנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך שעה וחצי. מסירים את הכיסוי (בודקים בחוד סכין אם תפוחי האדמה התרככו דיים), זורים את פתיתי הפרמזן הנותרים, ואופים במשך 30-20 דקות נוספות, עד שהציפוי מזהיב. מגישים חם.לטייאלה טבעונית, מכפילים את כמות פירורי הלחם בציפוי ומשמיטים את הגבינה. מתבלים את תערובת הפירורים והאורגנו במעט מלח.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)