פסטה ברוטב שמנת, תרד וערמונים – מתכון לפסטה משודרגת | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת, תרד וערמונים

גם טעימה וגם קלה להכנה! את רוטב השמנת הקלאסי משדרגים בתוספת של דברים טובים וביחד נוצר שילוב מפתיע וקוצר מחמאות

מאת: יוסי אלחנן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת, תרד וערמונים
המרכיבים ל8 מנות:
  • 500 גרם פסטה פפיונים
  • 2 מיכלי שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 200 גרם עלי תרד שטופים טריים
  • 15-20 ערמונים לחים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (כחצי חבילה)
  • 6 שיני שום בינוניות
  • 0.5 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את הפסטה במים רותחים ו-3 כפיות מלח עד שהיא רכה. בתום הבישול יש לשטוף את הפסטה במים קרים ולערבב עם מעט שמן זית.

  • 02.

    לרוטב: קוצצים ומועכים את שיני השום. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. כאשר השמן חם מכניסים את השום ומטגנים אותו מס' דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה וממשיכים בטיגון על חום נמוך.

  • 03.

    מוסיפים את עלי התרד (אפשר שלמים ואפשר לחתוך לחצאים). חותכים את הערמונים לפרוסות ומוסיפים גם אותן. שופכים את מיכלי השמנת ומטבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ורוטב פסטו. בשלב זה הרוטב טיפה מלוח (הטעם יתעדן בעירבוב עם הפסטה).

  • 04.

    מורידים מהאש כאשר הרוטב מסמיך. מערבבים עם הפסטה.

הכנת? כאן מדרגים
(381)