פסטה ברוטב סלמון כפול | השף הלבן

פסטה ברוטב סלמון כפול

רוטב הפסטה מכיל קוביות סלמון וסלמון מעושן, והוא לימוני ומתובל וטעים להפליא. הכמות מספיקה לשתי מנות עיקריות או לארבע מנות ראשונות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה ברוטב סלמון כפול
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
  • 250 גרם פסטה קצרה (כמו פנה, פנה ריגטוני ופוסילי)
  • מלח
  • 20 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 150 גרם סלמון קפוא מופשר "דגי תנובה" קצוץ לקוביות של 1.5 ס"מ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון
  • פלפל לבן טחון
  • קורט פתיתי צ'ילי מיובש
  • 50 גרם סלמון מעושן קפוא "דגי תנובה", קצוץ גס
  • 1 כף גדושה שמיר קצוץ
  • לעיטור: גבעולי בצל ירוק פרוסים, עלי שמיר, קליפת לימון מגוררת, פתיתי צ'ילי
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרתיחים 5 ליטרים מים וכףמלח בסיר גדול, ומבשלים את הפסטה לדרגת אל־דנטה.

  • 02.

    בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים אתהרוטב. ממסים את החמאה במחבת גדולה או בסוטאז, ומטגנים את הבצל הירוק במשך 3-2דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את קוביות הסלמון, ומטגנים תוך ערבוב רק עד שקוביותהדג משנות את צבען. מוסיפים את השמנת, את קליפת הלימון ואת מיץ הלימון, ומביאים לרתיחה.מתבלים בפלפל לבן ובקורט צ'ילי. מרתיחים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפיםלמחבת סלמון מעושן ושמיר ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מסננים את הפסטה, ומוסיפים אותה לרוטב. מערבבים בתנועות הקפצה. מעביריםלכלי הגשה, מעטרים בגבעולי בצל ירוק, בעלי שמיר ובקליפת לימון מגוררת, ובוזקיםפתיתי צ'ילי. מגישים מיד. טיפ: לגרסהללא גלוטן ולגרסה כשרה לפסח: משתמשים בפסטה ללא גלוטן מקמח תירס או בפסטהכשל"פ מקמח תירס.

הכנת? כאן מדרגים
(2)