מתכון פסטה אפויה עם פרורי לחם | השף הלבן

פסטה אפויה עם פרורי לחם

מנה המשלבת בין עולם הפסטה למאפי קיש אישיים, ציפוי פירורי הלחם הופכים את הפסטה לחביבה על ילדים במיוחד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה אפויה עם פרורי לחם
המרכיבים ל3 מנות:
  • 1 חבילה (400 גרם) פסטה קצרה
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת 'השף הלבן'
  • ½ חבילה (50 גרם) חמאת 'תנובה'
  • 2 כפות קמח גדושות
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות פתיתי גבינת עמק מסדרת 'השף הלבן'
לציפוי:
  • ½ חבילה (50 גרם) חמאת 'תנובה'
  • 1 כוס פרורי לחם (מומלץ פנקו)
  • מלח
  • פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות).

  • 03.

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מסמיכה. מוסיפים אגוז מוסקט ופתיתי גבינת עמק. מתבלים במלח ומעט פלפל. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים. מעבירים לתבנית (או מחלקים לתבניות המאפינס או השקעים) ואופים כ-20-15 דקות או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את פרורי הלחם תוך כדי ערבוב. מחממים כדקה עד שפרורי הלחם מזהיבים מעט ושופכים מעל התבנית. מגישים חם.  

הכנת? כאן מדרגים
(144)