פנקייק אמסטרדם נדיר של הקונדיטור דור משה | השף הלבן

פנקייק אמסטרדם

תשכחו מעוגיות אמסטרדם ותכירו את ההתמכרות החדשה שלנו: פנקייק שוקולדי במיוחד במילוי של שוקולד לבן, או כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לו, פנקייק אמסטרדם

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל15 פנקייקים:
  • 80 גרם חמאה
  • 1 ו-¼ כוסות (310 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח
  • 4 כפות (40 גרם) קקאו
  • קורט מלח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה בינונית ממיסים את החמאה יחד עם ¼ כוס חלב. מוסיפים את כוס החלב הנוספת, מערבבים, מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.

  • 02.

    מנפים אל תוך הקערה את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת האפייה והסוכר.

  • 03.

    מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק, יוצקים ¼ כוס מהבלילה וכשהיא מתחילה להתייצב בשוליים, מניחים במרכזה כמה חתיכות של שוקולד לבן. מכסים בעוד מעט בלילה, הופכים ומטגנים עד להתייצבות. ממשיכים כך עם שאר הפנקייקים.

הידעת?

עוגיית ואן סטיפל או עוגיות אמסטרדם הן השילוב המושלם של שוקולד כהה עשיר במיוחד עם גוש הפתעה בצורת שוקולד לבן חם חבוי בפנים. העוגיות החלומיות האלו יקחו אתכם היישר לרחובותיה הציוריים של אמסטרדם מבלי להחתים דרכון. אז אחרי שהעוגיות ההולנדיות כבשו את העולם בסערה, עכשיו הגיע תורה של הפנקייק. תשכחו מעוגיות אמסטרדם ותכירו את ההתמכרות החדשה שלנו: פנקייק שוקולדי במיוחד במילוי של שוקולד לבן, או כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לו, פנקייק אמסטרדם.

הכנת? כאן מדרגים
(10)