שטרודל פירות יער ושקדים | השף הלבן

שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני

גרסה רומנטית וטעימה במיוחד לשטרודל הוינאי והפעם במילוי ריבת פטל שחור תוצרת בית ו"גבינה" טבעונית

מאת: חגי לפלר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני
צילום: חגי לפלר
המרכיבים ל10 מנות:
  • 3 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כוסות פטל שחור קפוא "סנפרוסט"
  • 2 כוסות משקה סויה "תנובה"
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • כף שקדים פרוסים
  • 3 כפות סוכר קוקוס
  • מיץ מלימון שלם
  • אבקת סוכר
  • 3 כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את מילוי ה"גבינה" הטבעוני:

  • 02.

    יוצקים את משקה הסויה לסיר קטן ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות בנוזל. חשוב לא להביא לרתיחה.

  • 03.

    שופכים מחצית ממיץ הלימון ומערבבים. תוך מספר דקות יוצרו גושים בנוזל.

  • 04.

    מסננים דרך בד כותנה. מקפלים את הבד ותולים מעל הכיור כדי להגיר את כל הנוזלים. חשוב להגיר כמה שיותר נוזלים.

  • 05.

    כאשר ה"גבינה" מוכנה ויבשה מערבבים עם 2 כפות ממרח השקדים וכף סוכר ומניחים בצד. מכינים את קונפיטורת הפטל:

  • 06.

    בסיר קטן מניחים את הפטל, 2 כפות סוכר ושארית מיץ הלימון. מערבבים היטב

  • 07.

    מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת קונפיטורה של פטל. מחממים תנור לחום 180 מעלות מרכיבים את השטרודל:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מברישים את עלי הפילו בשמן הקוקוס

  • 09.

    מניחים בקצה ולכל האורך שכבה צרה וארוכה של גבינת הסויה, מעליה שכבה של קונפיטורת הפטל ומעל בוזקים שקדים פרוסים.

  • 10.

    מגלגלים את עלי הפילו, גלגול אחד, מקפלים את עלי הפילו מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים עד הסוף.

  • 11.

    מברישים את עלי הפילו במעט שמן קוקוס

  • 12.

    אופים כ 15-20 עד שהשטרודל אפוי וזהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ופורסים לפרוסות

הכנת? כאן מדרגים
(0)