פאי קוקוס ואננס | השף הלבן

פאי קוקוס ואננס

פאי קייצי נפלא וחגיגי שנראה הרבה יותר מרשים ממה שהוא דורש כדי להכין אותו, אל תפספסו!

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פאי קוקוס ואננס
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נמרוד סונדרס
המרכיבים ל12מנות:
  • בצק פריך מתוק חמאה, קפוא ומופשר, מעדנות
למלית קרם קוקוס:
  • 3/4 כוס (180 מ"ל )קרם קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 3 חלמונים
  • 1/3 כוס ועוד כף (75 גרם) סוכר
  • 3 כפות (30 גרם )קורנפלור
  • 40 גרם חמאה רכה
לאננס צלוי:
  • 1 שקית (300 גרם) אננס חתוך מוקפא, "סנפרוסט"
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף רום (לא חובה)
לעיטור:
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    0pt;text-align:right; text-indent:-

  • 02.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 03.

          פותחים את הבצק על משטח העבודה ומהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר לשעה.

  • 04.

    0pt;text-align:right; text-indent:-

  • 05.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 06.

          מכסים את הבצק בנייר אפייה מקומט וממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות. אופים את הבצק 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, מסירים את משקולות האפייה ואופים 15 דקות נוספות להשחמה. מצננים היטב. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    0pt;text-align:right; text-indent:-

  • 08.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 09.

          למלית קרם קוקוס: מחממים בסיר בינוני-קטן קרם קוקוס ותמצית וניל כמעט עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. טורפים בקערה חלב עם חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את קרם הקוקוס החם לקערת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, ומשיבים את התערובת כולה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב. מוסיפים חמאה רכה וטורפים להטמעה. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

  • 10.

    0pt;text-align:right; text-indent:-

  • 11.

    0pt;mso-list:l0 level1 lfo1;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 12.

          לאננס צלוי: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים סוכר לאננס וצולים כמה דקות תוך עירבוב לעיתים כך שהאננס מתרכך ומצופה בסירופ. מוסיפים רום, מביאים לרתיחה ומצננים. הרכבת חלקי הטארט: טורפים את קרם הקוקוס לריכוך וממלאים את הקלתית האפויה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב. מפזרים את האננס הצלוי במרכז ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)