איך מכינים בצק עבה?

כדי להכין בצק לפיצה אוורירית ותפוחה יש לשלב שמרים בהכנת הבצק. השמרים הם למעשה סוג של פטריות חיות, אשר גורמות לבצק לתפוח באמצעות פליטה של פחמן דו חמצני בתהליך פירוק הסוכר. כך תשתמשו בהם בעת הכנת הפיצה: בקערה מניחים כוס ושליש קמח עם רבע כפית מלח, ויוצרים בור במרכז התערובת. בתוך הבור מניחים חצי כף שמרים וחצי כפית סוכר. יוצקים מעט מים פושרים ומניחים לשמרים לתסוס במשך כחמש דקות. כעת יוצקים כף שמן זית ומערבבים עם הקמח. מוסיפים עוד מים פושרים, ומערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק. את הקערה עם הבצק מכסים בשכבה של ניילון נצמד, ומשאירים לתפוח בטמפרטורת החדר למשך ארבעים דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו. בזמן הזה תוכלו להתפנות להכין את רוטב העגבניות.

 לתוך סיר חם עם שמן מוסיפים בצל קטן קצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שתי עגבניות חתוכות לקוביות וממשיכים לבשל במשך כעשר דקות. לאחר מכן הוסיפו מאה גרם של רסק עגבניות, כפית שום כתוש וכפית אבקת מרק בטעם עוף פרווה יחד עם רבע כוס מים. מערבבים הכל ומבשלים במשך רבע שעה על אש קטנה. אחר כך מוסיפים כפית סוכר וכפית אורגנו יבש, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים לבשל במשך חמש דקות נוספות ומסירים את הסיר מהאש.

 עכשיו נרכיב את הפיצה ונכין אותה לאפייה: את הבצק התפוח מרדדים על תבנית עגולה או מלבנית לפי בחירתכם. את רוטב העגבניות יוצקים ומורחים על הבצק. עכשיו אפשר להוסיף את התוספות שבחרתם לפיצה. מעל לתוספות מפזרים מאתיים גרם של גבינת מוצרלה קולקשן. את התבנית עם הפיצה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה בין חמש לעשר דקות, ומוציאים כאשר הגבינה נמסה והבצק הזהיב. כעת יש לכם פיצה מושלמת לחובבי הבצק העבה. אם אתם או ילדיכם רגישים לגלוטן, הכינו את הבצק מקמח תירס וקמח חומוס יחד עם סודה לשתייה, כף חומץ וחצי גביע יוגורט. 

איך מכינים בצק דק

בצק פיצה דק מצריך פחות עבודה מהבצק העבה, שכן אין צורך להתפיח את הבצק כלל. כך תכינו בצק פיצה דק בבית לכל המשפחה: להכנת הבצק ערבבו שתי כוסות קמח עם כוס מים עד לקבלת בצק יציב ואחיד. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לפי העובי הרצוי. מורחים על הבצק כוס וחצי רסק עגבניות מוכן ומשאירים רווח בצדדים לקשה. מעל לרוטב העגבניות פזרו חצי כוס של פתיתי גבינת פרמזן קולקשן וארבע פרוסות של גבינה צהובה. אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני על גבי תבנית, למשך עשרים וחמש דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק מזהיב. את התוספות הניחו על גבי הגבינה. אנחנו ממליצים על שילוב של פטריות וזיתים לילדים, ולהורים הוסיפו תרד, אגוזי מלך, ברוקולי ועלי בזיליקום. 

קינוח פיצה

עכשיו שלמדנו איך להכין את שני סוגי הבצק, נוכל להתרכז בתוספות שמוסיפות לכל חווית אכילת הפיצה. לפניכם מתכון לפיצה יוצאת דופן. פיצה מתוקה עם שוקולד וחלבה שתוכלו להכין עם בצק הפיצה הנפלא. הכינו את בצק הפיצה בעובי האהוב עליכם על פי המתכונים, אך במתכון הזה הוסיפו כף שלמה של סוכר להמתקת הבצק. לאחר שהבצק מוכן, חלקו אותו לשני כדורים נפרדים, ורדדו אותם עם מערוך לגודל של תבנית. את שולי הבצק יש לקפל כך שתימנע נזילה של שוקולד מהצדדים. במרכז הבצק מורחים ממרח שוקולד (שחר, נוטלה או שוקולד מומס עם שמנת) ומפזרים מאה גרם של חלבה. מכניסים לתנור שחיממנו מראש לחום של מאתיים ועשרים מעלות למשך כעשר דקות. לאחר הוצאת קינוח הפיצה מהתנור, הניחו לו להתקרר מעט, ולסיום פזרו מעל פירות טריים כמו תותים ובננות ועטרו עם קצפת אוורירית.