מתכון פחזניות ממולאות סלט ביצים וחצילים | השף הלבן

פחזניות ממולאות סלט ביצים וחצילים

מי אמר שהקנקן לא חשוב? כשהוא מוגש בתוך פחזנית אפויה, גם סלט ביצים יכול להפוך למנה מהודרת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פחזניות ממולאות סלט ביצים וחצילים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל14-16 יחידות:
לפחזניות:
  • ½ כוס (125 מ"ל) מים
  • ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ¼1 כוסות (150 גרם) קמח מנופה
  • 4 ביצים בינוניות טרופות
  • 3-2 כפות גבינה מגוררת גס לעיטור (עמק, גלעד־קשקבל, פרמז'ן)
למלית:
  • 8 ביצים קשות קלופות
  • 300 גרם חצילים מטוגנים
  • 2 מלפפונים חמוצים בינוניים קצוצים דק
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 כפות מיונז
  • מלח ופלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרפדים שתי תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) - רצוי בתכנית טורבו, כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד.

  • 02.

    מכינים בצק רבוך (בצק פחזניות). יוצקים את המים ואת החלב לסיר בינוני, מוסיפים חמאה, סוכר ומלח, ומחממים מעל להבה בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי והנוזלים רותחים (חשוב להקפיד על הגעה לרתיחה!). מסירים מהאש ומוסיפים בבת־אחת את הקמח. טורפים במרץ במטרף בלון ידני לתערובת חלקה שמתאספת מסביב למטרף. מחזירים לאש וטורפים במשך דקה. מסירים שוב מהאש וממשיכים לטרוף (אפשר במיקסר) במשך 2 דקות, כדי לצנן מעט את הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות - ביצה אחת בכל פעם, וטורפים היטב לבצק אחיד אחרי כל הוספה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק לשק זילוף שבקצהו צנתר כוכב בקוטר 17-16 מ"מ, ומזלפים פחזניות עגולות בקוטר 5-4 ס"מ (16-14 פחזניות). משאירים רווחים גדולים בין פחזנית לפחזנית. זורים את הגבינה המגוררת על הפחזניות. מכניסים את התבניות לתנור, ואופים במשך 5 דקות. פותחים קצת את דלת התנור - חרך צר מאוד - ואופים במשך 15 דקות נוספות, עד שהפחזניות תפוחות וצבען חום־זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מכינים את המלית. קוצצים את הביצים הקשות לחתיכות בגודל בינוני, ומעבירים לקערה. קוצצים את החצילים לחתיכות בגודל דומה ומוסיפים לביצים. מוסיפים את שאר מצרכי המלית ומערבבים בכף. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

  • 05.

    מסירים פרוסה מחלקה העליון של כל פחזנית, וממלאים את הפחזנית בכף גדושה של סלט ביצים וחצילים. זורים על המלית כמה עלי קורנית וסוגרים.

הכנת? כאן מדרגים
(140)