מתכון פודינג לחם | השף הלבן

פודינג לחם

נשארה לכם חלה משבת? נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מופלא לעוגת פודינג לחם מיוחדת עם שוקולד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פודינג לחם
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל10 מנות:
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) חלב 3% של תנובה
  • 1 מקל וניל, חצוי
  • כ-8 מאפים יבשים בני יום (קרואסון, בריוש, דייניש, חלה)
  • 75 גרם שוקול מריר, חלב או לבן, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • חמאה, לשימון התבנית
  • אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מניחים את החלב ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים בצד להתקרר.

  • 02.

    משמנים תבנית אפייה. חוצים את המאפים לרוחבם ומסדרים מחצית מהם בתבנית בשורות כך שהפרוסות חופפות ועולות אחת על השנייה. מפזרים מחצית משבבי השוקולד הקצוץ.

  • 03.

    בקערה נקייה, טורפים את הביצים עם הסוכר. מוציאים את מקל הוניל מהסיר ומוזגים את החלב והשמנת המתוקה לביצים. מערבבים היטב.

  • 04.

    יוצקים מחצית מהבלילה על המאפים ומניחים להם לספוג את הנוזלים, בין 20-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    כשהתנור חם מסדרים את המאפים הנותרים בשכבה נוספת, מפזרים את שבבי השוקולד ויוצקים מעל את הבלילה הנותרת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מניחים להתקרר כ-10 דקות. לפני ההגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(755)