פבלובה עם קרם מסקרפונה-דבש ורימונים
קינוח קלאסי אך קליל. מרנג ביתי טעים בהרבה מהקנוי אבל אם צריך לקצר זמנים אפשר להשתמש בנשיקות קנויות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6-10:
- 4 חלבונים מביצים גדולות
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 כפיות קורנפלור
- 2 כפיות חומץ
למילוי:
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כפית קליפת ליים או לימון
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס גרעיני רימונים
- תוכן מ 4 פסיפלורה
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. מוסיפים גם קורנפלור וחומץ תוך כדי הקצפה.
-
02.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 150 מעלות. בעזרת כף או שקית זילוף יוצרים עיגולי קצף בתבנית (או רוצים עיגולים מדויקים משרטטים עיגולים על נייר האפייה לפני ציפוי התבנית וממלאים אותם קצף). משאירים 3-4 ס"מ רווח בניהם כי הקצף תופח מעט באפייה.
-
03.
יש שתי אפשרויות לאפות: למרנג שתוכו מרקם מרשמלו אופים כשעה עד שפני המרנג יבשים. למרנג יבש ובהיר, מורידים את חום התנור ל 100-110 מעלות ואופים כ 4 שעות. מצננים.
-
04.
טורפים מסקרפונה, שמנת, קליפת ליים ודבש לקרם חלק. מניחים מרנג על צלחת הגשה, עורמים קרם, רימונים ופסיפלורה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים