פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט | השף הלבן

פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט

בגרסה היוונית החלפנו שמנת מוקצפת ביוגורט וקיבלנו קינוח מקסים, עשיר בטעמים אבל קליל יותר

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פבלובה בגרסה יוונית עם פירות ויוגורט
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
  • 1 כף קורנפלור
להגשה:
  • 2 מיכלי יוגורט BIO "פיראוס"
  • 2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס דבש נוזלי
הוראות הכנה:
  • 01.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצב חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים חומץ או מיץ לימון וקורנפלור ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים עיגולים מלאים לפי השרטוטים. לכל עיגול יוצרים שוליים בגובה 2-3 ס"מ.

  • 03.

    מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור תנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.

  • 04.

    כשקעריות הקצף מצוננות ממלאים ביוגורט ופירות. מזלפים דבש ומגישים מיד. קעריות קצף ללא מילוי, ניתן לשמור בכלי אטום עד חודש.

הכנת? כאן מדרגים
(1)