פאי סינייה כרובית
מנה מהטבח הערבי המשודרגת הפעם עם פתיתי כרובית
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
צילום: נוף אסמעיל
המרכיבים ל6:
לתחתית הפאי:
- 1 שקית (800 גרם) של פתיתי כרובית "סנפרוסט"
- חצי כוס קמח
- בצל גדול קצוץ ומטוגן
- ביצה אחת
- מלח ופלפל
- קורט כמון
לשכבת הכופתא:
- 500 גרם בשר טחון (עגל או טלה) "אדום אדום"
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- בצל מגורר גס
- מלח ופלפל
- חצי כפית בהרט
לשכבת הטחינה:
- חצי כוס טחינה
- מיץ מלימון וחצי
- חצי כוס מים
- מלח
לקישוט:
- עגבניות שרי פרוסות
- צנוברים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את פתיתי הכרובית במסננת ומפשירים אותם לגמרי.
-
02.
סוחטים עודפי נוזלים ומוסיפים פנימה את הבצל המטוגן, הקמח, הביצה והתבלינים ולשים לבצק אחיד.
-
03.
משמנים תבנית פאי קוטר 24 ומרפדים אותה בכרובית, מכניסים את הקלתית לאפייה בחום 250 מעלות למשך עשר דקות.
-
04.
בינתיים לשים את הבשר יחד עם כל המרכיבים ומניחים אותו בשכבה אחידה על פני קלתית הכרובית.
-
05.
מחזירים לתנור לאפייה נוספת של עשר דקות. בינתיים מכינים את הטחינה על ידי טריפה של המרכיבים יחדיו לקבלת טחינה סמיכה.
-
06.
מוציאים מהתנור ומעבירים אותו לפונקציית גריל, שופכים את הטחינה מעל לבשר ומסדרים את פרוסות העגבניות והצנוברים.
-
07.
מחזירים לתנור לכמה דקות עד שהטחינה משחימה מעט ומתייצבת.
-
08.
מומלץ לא לפרוס מיד אלא להמתין כחצי שעה ואז לפרוס.
הכנת? כאן מדרגים