פאי סינייה כרובית | השף הלבן

פאי סינייה כרובית

מנה מהטבח הערבי המשודרגת הפעם עם פתיתי כרובית

מאת: נוף אסמעיל
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פאי סינייה כרובית
צילום: נוף אסמעיל
המרכיבים ל6:
לתחתית הפאי:
  • 1 שקית (800 גרם) של פתיתי כרובית "סנפרוסט"
  • חצי כוס קמח
  • בצל גדול קצוץ ומטוגן
  • ביצה אחת
  • מלח ופלפל
  • קורט כמון
לשכבת הכופתא:
  • 500 גרם בשר טחון (עגל או טלה) "אדום אדום"
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל מגורר גס
  • מלח ופלפל
  • חצי כפית בהרט
לשכבת הטחינה:
  • חצי כוס טחינה
  • מיץ מלימון וחצי
  • חצי כוס מים
  • מלח
לקישוט:
  • עגבניות שרי פרוסות
  • צנוברים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מניחים את פתיתי הכרובית במסננת ומפשירים אותם לגמרי.

  • 02.

    סוחטים עודפי נוזלים ומוסיפים פנימה את הבצל המטוגן, הקמח, הביצה והתבלינים ולשים לבצק אחיד.

  • 03.

    משמנים תבנית פאי קוטר 24 ומרפדים אותה בכרובית, מכניסים את הקלתית לאפייה בחום 250 מעלות למשך עשר דקות.

  • 04.

    בינתיים לשים את הבשר יחד עם כל המרכיבים ומניחים אותו בשכבה אחידה על פני קלתית הכרובית.

  • 05.

    מחזירים לתנור לאפייה נוספת של עשר דקות. בינתיים מכינים את הטחינה על ידי טריפה של המרכיבים יחדיו לקבלת טחינה סמיכה.

  • 06.

    מוציאים מהתנור ומעבירים אותו לפונקציית גריל, שופכים את הטחינה מעל לבשר ומסדרים את פרוסות העגבניות והצנוברים.

  • 07.

    מחזירים לתנור לכמה דקות עד שהטחינה משחימה מעט ומתייצבת.

  • 08.

    מומלץ לא לפרוס מיד אלא להמתין כחצי שעה ואז לפרוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)