עוגת תפוזים בקרם קצפת מסקרפונה | השף הלבן

עוגת תפוזים בקרם קצפת מסקרפונה

עוגה גבוהה ומרשימה בטעמים של תחילת חורף. רכה, ניחוחית, ספוגה בסירופ ומצופה בקרם קצפת ומסקרפונה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת תפוזים בקרם קצפת מסקרפונה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
  • 2 כוסות + 3 כפות (275 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז וחצי
  • 6 ביצים גדולות מופרדות
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל
לסירופ:
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים משובח
לקרם ולעיטור:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן בטמפרטורת החדר
  • קליפת מגוררת מחצי תפוז
  • ½ כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז לעיטור
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרפדים בנייר אפייה את התחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ; לא משמנים את הדפנות. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון; 150 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מנפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים כוס סוכר וקליפת תפוז ומערבבים. מוסיפים לקערה חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, מיץ לימון ותמצית וניל, ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. בקערה שנייה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף רך. מוסיפים ½ כוס סוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים חצי מכמות הקצף לקערה של תערובת העוגה ומקפלים אותו לתוך התערובת. מבליעים פנימה את הקצף הנותר.

  • 03.

    יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 55-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית במשך 30 דקות. מעבירים להב סכין בין דופנות העוגה למסגרת התבנית, והופכים את העוגה על רשת להשלמת הצינון.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    מכינים את הסירופ. בקערה קטנה ממיסים את הסוכר במים הרותחים (אפשר לחמם את התערובת 30 שניות במיקרוגל כדי לזרז את ההמסה). מוסיפים ליקר ומערבבים. מעבירים את העוגה למגש, ומברישים את חלקה העליון ואת דופנותיה בסירופ. משהים מעט כדי להניח לסירופ להיספג.

  • 05.

    מכינים את הקרם: מערבלים יחד בקערה מסקרפונה, קליפת תפוז, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה. מוסיפים ⅓ כוס מהשמנת בהדרגה, תוך ערבול. מקציפים את השמנת הנותרת לקצפת יציבה. מוסיפים שליש מכמות הקצפת לתערובת המסקרפונה ומערבלים במהירות איטית כדי להבליע את הקצפת. מוסיפים עוד שליש ומערבלים. מוסיפים את הקצפת הנותרת, מערבלים מספר שניות ומסיימים את הבלעת הקצפת בתנועות קיפול במרית. מזלפים או מורחים את הקרם על פני העוגה (אני הנחתי גושים מעוגלים בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה וזילפתי כוכבי קצפת קטנים ברווחים בין הגושים), ומעטרים ברצועות של קליפת תפוז. מכסים בפעמון עוגה ומאחסנים במקרר. העוגה נשמרת בקירור 4-3 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)