עוגת תפוזים אוורירית | השף הלבן

עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים רכה, עסיסית וריחנית, מושלמת לימי החורף הקרים, שמגישים עם כוס תה או קפה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת תפוזים אוורירית
המרכיבים ל2 תבניות אינגלייש קייק:
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 מיכל יוגורט עיזים פיראוס
  • גרידה משני תפוזים
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • מעט אבקת סוכר לקישוט
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מקציפים יחד ביצים, סוכר, וניל ומלח במשך כ-4-5 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים פנימה יוגורט עיזים, גרידה, מיץ תפוזים ושמן בזרם דק, וממשיכים להקציף במהירות בינונית-נמוכה, עד שכל המרכיבים נטמעים בתערובת.

  • 04.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות רק עד שאחיד.

  • 05.

    יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הידעת?

יש משהו מאוד נוסטלגי לישראלים בקשר לעוגת תפוזים. לא מעט ישראלים ישר חושבים על אמא שלהם כשהם נזכרים בערגה בעוגת תפוזים המוכרת מהילדות. אם בא לכם לטעום את אותו טעם נשכח בליווי איזה כוס קפה חמה ליד, אז יש לכם מזל. הבאנו בשבילכם מתכון מפנק לעוגת תפוזים רכה, עסיסית וריחנית, מושלמת לימי החורף הקרים, שמגישים עם כוס תה או קפה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה! אז למה אתם מחכים? בואו לטעום שוב טעם של פעם.

הכנת? כאן מדרגים
(7)