עוגת שמנת ביסקוויטים אלפחורס - אפרת ליכטנשטט | השף הלבן

עוגת שמנת ביסקוויטים אלפחורס

עוגת הביסקוויטים של אפרת ליכטנשטט מתוך חוברת שבועות – מתכון מתוק, חובה לשדרוג החג! קבלו אותה: עוגת ביסקוויטים בטעם אלפחורס שכל אחד יכול להכין

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון עוגת שמנת ביסקוויטים אלפחורס
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל20 מנות:
  • 36 ביסקוויטים
  • 3/4 כוס ריבת חלב
  • 3/4 כוס (75 גרם) קוקוס טחון
  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
לשכבת הגבינה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל
  • 1/2 כוס (80 גרם) ממרח ריבת חלב
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 מיכל + 2 כפות (150 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 2 כפות ממרח ריבת חלב
לקישוט:
  • 2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית ריבועית בגודל 25*25 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ולקראת הסוף במהירות גבוהה, לקרם אחיד ויציב.

  • 02.

    שמים את ריבת החלב בכלי מתאים ומחממים מעט במיקרוגל, כדי שתתרכך ותהיה קלה למריחה.

  • 03.

    ההרכבה: יוצקים את החלב לקערית רחבה. טובלים כל ביסקוויט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. מורחים על הביסקוויטים מעט ריבת חלב ומפזרים מעט קוקוס. מפזרים על הביסקוויטים חצי מקרם הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. מפזרים מעט ריבת חלב וקוקוס. מכינים כך שכבה נוספת: ביסקוויטים טבולים בחלב, ריבת חלב, קוקוס ויתרת קרם הגבינה. מסיימים בעוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. עוטפים היטב ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

  • 04.

    ציפוי: שמים את השוקולד בקערה. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. יוצקים אותה על השוקולד וממתינים כדקה. מוסיפים את ריבת החלב וטורפים לקרם חלק. יוצקים את הציפוי על העוגה.

  • 05.

    מומלץ לפזר על גבי העוגה קוקוס טחון לפני ההגשה.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

עוגת ביסקוויטים היא אחד הקינוחים האהובים בישראל בעשורים האחרונים וגם הקלים להכנה. בנוסף, אלפחורס הוא ללא ספק אחד הקינוחים הפופולאריים בעולם כולו. עכשיו מה קורה כשמשלבים בין 2 הקינוחים המעולים הללו לכדי קינוח אחד משולב? ובכן, קבלו את המתכון המושלם לעוגת הביסקוויטים של אפרת ליכטנשטט מתוך חוברת שבועות - מתכון מתוק, חובה לשדרוג החג! קבלו אותה: עוגת ביסקוויטים בטעם אלפחורס שכל אחד יכול להכין

הכנת? כאן מדרגים
(201)