מתכון עוגת שוקולד עם קרם חלבה ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגת שוקולד עם קרם חלבה ושוקולד לבן

מתכון לעוגת שוקולד עם קרם חלב ושוקולד לבן מרשימה בציפוי גנאש שוקולדי עשיר שלא תוכלו להשאר אדישים אליה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד עם קרם חלבה ושוקולד לבן
המרכיבים ל8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:
לבסיס האפוי:
  • 200 גרם קוביות שוקולד מריר
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 0.25 כוס סוכר
  • 0.5 כוס קפה
  • קורט מלח
לגנאש:
  • 0.5 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם קוביות שוקולד מריר
לקרם חלבה ושוקולד לבן:
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 80 גרם חלבה, מפוררת
  • 100 גרם קוביות שוקולד לבן
למוס שוקולד:
  • 200 גרם קוביות שוקולד מריר
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 0.25 כוס סוכר
  • 0.5 כוס קפה
  • קורט מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 03.

    במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות). משאירים במקרר עד שמתקשה (מספר שעות).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות).

  • 06.

    מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים.

  • 07.

    מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה

הכנת? כאן מדרגים
(0)