עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות – מתכון לעוגה שוקולדית | השף הלבן

עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות 

המלווה המושלם לקפה של הבוקר: עוגת שוקולד עסיסית במיוחד המשלבת בתוכה יוגורט עיזים שמקנה לה מרקם קליל ועדין עם ציפוי שוקולד עשיר ומבריק.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד מעולה ב-5 דקות 
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 מיכלים (300 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1 כוס שמן
  • 1/3 כוס קקאו
  • כוס וחצי קמח לבן
  • שקית אבקת אפייה
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, יוגורט עיזים, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.

  • 03.

    מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.

  • 05.

    אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 07.

    מכינים ציפוי: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה וממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים, תוך כדי ערבוב בין הפעלה להפעלה). מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה ושוקולדית.

  • 08.

    מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים במקרר עד שהיא קרה לחלוטין.

  • 09.

    מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(22)