מתכון עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה | השף הלבן

עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה
המרכיבים ל10 מנות:
לעוגה ולציפוי השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה (חבילה)
  • 6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
לקרם וניל ונס קפה:
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • חצי כפית נס קפה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את העוגה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.

  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.

  • 05.

    שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.

  • 06.

    אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

  • 07.

    מקררים מעט לפני הנחת הקרם.

  • 08.

    מכינים את הקרם ומרכיבים:מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).

  • 09.

    מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.

  • 10.

    שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(359)