• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות שוקולד
  • עוגת שוקולד ונוגט עם מקצפת פרג
ספריית-השף
  • עוגת שכבות מרשימה לפסח
  • טריקולד מעולה
  • עוגת מוס שוקולד
  • עוגת מרנג, קוקוס, וניל ושוקולד

עוגת שוקולד ונוגט עם מקצפת פרג

עוגה רב־שכבתית גבוהה ומרשימה - עוגת נוגט־קקאו ועליה ציפוי עבה של קרם נוגט, שוקולד לבן וקצפת, שמחביא בתוכו מקצפת חלבונים ופרג.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
עוגת שוקולד ונוגט עם מקצפת פרג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 8 סוג תבנית / כלי: עוגה בקוטר 24 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 מ"ל (קצת פחות מ־7 כפות) שמן תירס או חמניות
  • ¼ כוס ממרח נוגט חלב (ממרח בהיר שנמכר בסופרמרקטים)
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • קורט נדיב של מלח
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי אחר
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב "תנובה"
  • לעיטור: 3 כפות אילסרים (אגוזי "לוז") קלויים - מולבנים חלקית וקצוצים
  • למקצפת הפרג:
  • 15 גרם פרג טחון טרי
  • 50 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 3 חלבונים ((כ־110 גרם) מביצים גדולות
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר
  • ½ כף (7.5 מ"ל) חומץ יין לבן
  • לקרם הנוגט והשוקולד הלבן:
  • 500 מ"ל (2 מכלים קטנים או 1 גדול) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • ¾ כוס (180 מ"ל) ממרח נוגט חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל

איך מכינים:

1. מכינים את המקצפת (אפשר להכין יום קודם ולשמור באריזה אטומה). מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.בקערה קטנה מערבבים פרג, אבקת סוכר וקורנפלור. בקערת הקצפה מקציפים יחד במהירות גבוהה חלבונים וסוכר במשך 5-4 דקות לקצף נוקשה מאוד. מוסיפים את החומץ תוך הקצפה ומקציפים במשך 30 שניות נוספות. מוסיפים את תערובת הפרג ומקפלים אותה לתוך הקצף במרית. מעבירים את מקצפת הפרג לתבנית, מורחים אותה בשכבה בעובי אחיד ומקפידים שתגיע עד לדפנות ותיגע בהן. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות עד שפני המקצפת יבשים וזהובים. מוציאים מהתנור ומצננים. 

2. מכינים את העוגה. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את דופנותיה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מערבלים יחד בקערה שמן, ממרח נוגט, סוכר ותמצית וניל במשך 4-3 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח, מוסיפים קוניאק וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מצננים.

3. מכינים את קרם הנוגט. יוצקים ½ כוס שמנת לקערה בינונית ומוסיפים את השוקולד הלבן. מחממים במיקרוגל במשך 40-30 שניות - בוחשים פעמיים במהלך החימום - עד שהשוקולד מתרכך. משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה. (אפשר גם להביא את השמנת לרתיחה בסיר קטן, לצקת על השוקולד הקצוץ, להמתין דקה ולערבב). מוסיפים את ממרח הנוגט וטורפים לתערובת חלקה. מניחים לתערובת להצטנן לגמרי.

4. מקציפים את השמנת הנותרת עם תמצית הווניל לקצפת יציבה. טורפים היטב את תערובת הנוגט והשוקולד ומבליעים לתוכה את הקצפת בתנועות קיפול.

5. מרכיבים את העוגה. הופכים את עוגת הנוגט והקקאו על מגש. מהדקים סביבה רינג מתכוונן או את מסגרת התבנית הקפיצית. מורחים על העוגה כחמישית מכמות הקרם. מסירים את הנייר מתחתית המקצפת ומניחים אותה על שכבת הקרם במרכז העוגה. מורחים את הקרם הנותר על המקצפת ומקפידים שימלא היטב את הרווח שנותר בינה לבין דופנות הרינג או התבנית. מחליקים את פני הקרם. זורים למעלה את האילסרים הקצוצים. מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך לילה.


דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • עוגת שכבות מרשימה לפסח
  • טריקולד מעולה
  • עוגת מוס שוקולד
  • עוגת מרנג, קוקוס, וניל ושוקולד
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו