גנאש שוקולד - עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד מושלם | השף הלבן

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקצפת

ענבל רובין משתפת אותנו במתכון לעוגת שוקולד יפיפייה וחגיגית.

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקצפת
המרכיבים ל25-15 פרוסות:
לעוגה:
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות כף וחצי)
  • 300 גרם שוקולד מריר
לגנאש:
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
לקצפת:
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
  • 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל - 180 מעלות. להכנת העוגה:

  • 02.

    על באן מרי ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד לקירור.

  • 03.

     בקערה גדולה מערבבים את היבשים: קמח ואבקת אפייה.

  • 04.

     מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק (כ- 5 דקות).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל וממשיכים לעבד במהירות בינונית.

  • 06.

     עוצרים את פעולת המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח ואת השמנת לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.

  • 07.

     עוצרים שוב את המיקסר ומוסיפים לתערובת את השוקולד המומס. מעבדים עוד כ-30 שניות עד לאיחוד הבלילה.

  • 08.

     משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה לתבנית.

  • 09.

     מכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא לח מן העוגה. להכנת הגנאש:

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    שוברים לתוך קערה את השוקולד המריר לקוביות.

  • 11.

     מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.

  • 12.

     ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר. להכנת הקצפת:

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 13.

     לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף במהירות גבוהה כדקה.

  • 14.

     מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 15.

     מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי. להרכבת העוגה:

  • 16.

     לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה ל-2 חלקים.

  • 17.

     בחלק הראשון מזלפים את הקצפת ושופכים עם כף מהגנאש על העוגה (בשביל שהגנאש לא יישפך מחוץ לעוגה מזלפים את הקצפת בקצוות העוגה).

  • 18.

     סוגרים את העוגה עם החלק העליון ומצפים גם אותו בגנאש. מעטרים מעל בקצפת.  

הכנת? כאן מדרגים
(509)