ואכן, הקיץ נודע במגוון קינוחים קרירים ומרעננים, כמו גלידה, סורבה, פרוזן יוגורט, ארטיקים, קרטיבים, ברד ושייקים. אך יש קינוח אחד, נוסטלגי ומיוחד, שמתאים במיוחד למי שרוצה לחזור לילדות. אנחנו מדברים, כמובן, על הקסטה.

זוכרים את הקסטה?

למי שלא זוכר, הקסטה היא אותו "סנדוויץ'", העשוי משני ביסקוויטים גדולים, וביניהם שכבת גלידה קפואה. שילוב נפלא בין פריכות לקרמיות, שקל להחזיק אותו באמצעות העטיפה ולאכול מבלי שיתפרק באמצע. את הקסטה אפשר למצוא עד היום בקיוסקים, במקררי הגלידות בסופרמרקטים ואצל ה"גזלנים" – ולעתים אף בגרסה מפונפנת כקינוח מקורי במסעדות.

 

האם כל מי שחשקה נפשו בקסטה חייב לקנות אותה? לא ולא – כמו מיני קינוחים אחרים, גם קסטה אפשר להכין בבית ועוד בגרסה משודרגת – עוגת קסטה, אשר יכולה להספיק למספר גדול של אנשים ומהווה רעיון נפלא לקינוח באירוע או במסיבה.

מתכון לעוגת קסטה משגעת

אז איך מכינים עוגת קסטה בבית? אל תדאגו, זה לא מסובך מדי. עוגת קסטה היא בהחלט קינוח אותו יכולים להכין גם אנשים שבדרך כלל פחות מצליחים במטבח. מנגד, היא קינוח מאד מעורר התפעלות. גם קלה להכנה וגם מרשימה? לזה אנחנו קוראים win-win situation.

המתכון לפניכם.

 

רכיבים:

  1. 2 חבילות ביסקוויטים פתי בר (רגילים או בטעם שוקולד, לפי טעמכם)
  2. חבילת שוקולד מריר פרווה (100 גר')
  3. 2 מיכלי שמנת צמחית להקצפה
  4. חבילת פודינג אינסטנט וניל
  5. 1/2 כוס חלב שקדים/אגוזי לוז
  6. 1/4 כוס סוכר

 

הכנה:

  1. מערבבים במיקסר את האינסטנט פודינג, השמנת והחלב לקבלת תערובת חלקה.
  2. ממיסים את השוקולד בסיר או במיקרוגל, מוסיפים אותו לתערובת וממשיכים לערבב במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת בטעם שוקולד.
  3. על תבנית מלבנית שבתחתיתה נייר אפייה, מסדרים חצי מכמות הביסקוויטים כך שיהיו צמודים זה לזה.
  4. את הקצפת המוכנה שופכים מעל הביסקוויטים, ומעליה, מסדרים את שאר הביסקוויטים, שוב בצורה שיהיו צמודים זה לזה.
  5. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

זהו! פשוט מאד. בפעם הבאה שאתם מארחים אנשים בקיץ, אנו ממליצים לכם להפתיע אותם ולהכין להם עוגת קסטה, שתחזיר אותם הישר לימי הילדות המאושרים.