עוגת קוקוס ויולו שוקולד | השף הלבן

עוגת קוקוס ויולו שוקולד

עוגת קרם מרשימה וקלה להכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת קוקוס ויולו שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 2 כפות (15 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 160 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + חמאה לשימון התבנית
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בינוניות טרופות
  • 50 גרם (½ כוס + כף גדושה) פתיתי קוקוס טחון + 2 כפיות לזרייה בתבנית
  • למילוי ולציפוי:
  • ½1 גביעים יולו שוקולד חלב
  • ¾ כוס (180 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית אפייה קפיצית בקוטר 18 ס"מ בחמאה, ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. משמנים קלות את הנייר וזורים 2 כפיות קוקוס על תחתית התבנית ועל דופנותיה.

  • 02.

    מנפים את הקמח עם אבקת הקקאו ועם אבקת האפייה לתוך קערית. מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית וניל במשך 3-2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה - שליש הכמות בכל פעם - ומערבלים היטב. מוסיפים שליש מכמות תערובת הקמח אחרי כל הוספה של ביצים ומערבלים עד שהקמח נבלע בתערובת. זורים את הקוקוס על התערובת ומבליעים אותו בתנועות קיפול במרית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    הופכים את העוגה על מגש, מסירים את הנייר והופכים שוב. חותכים את העוגה לשתי שכבות. מורחים תכולת גביע יולו על השכבה התחתונה ומכסים בשכבה העליונה.

  • 05.

    מכינים את הציפוי. מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לסמיכות נוחה לזילוף או למריחה. יוצקים על הקצפת את חצי גביע היולו הנותר (אפשר קצת יותר אם רוצים), ומעבירים להב סכין פעמיים־שלוש בתערובת כדי ליצור פסי שוקולד בקצפת. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומצפים את העוגה בזילופי קצפת ויולו (אפשר למרוח את הקצפת במקום לזלף). מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות כדי להניח לטעמים להתמזג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)